Projekt

Alany: Borsos János képzőművész

Tárgy: az alany megbetegedett testrészei 

Koncepció: A bibliai hitetlen Tamás történetén alapuló festészeti kánon -Krisztus megmutatja sebeit Tamásnak- jelenkori átírata. Az alap történetben a cselekmény következménye, hogy Tamás hívővé válik. Itt az alany, János szeretné mindezt átélni és ezáltal meggyógyulni. Ezért Krisztus sebeit keresi sajátjaiban azzal a hittel, hogy egy napon megtalálja.

Médium: a hagyományos olaj-vászon technika helyett a beteg testrészek (csak a kezek) naponkénti beszkennelése és ezen a blogon való közzététele. 

Idő: A mozdulatsor naponkénti ismétlése 2009.11.18-tól a betegség eltűnéséig és a gyógyult testrészek bemutatásáig tart.

Krisztus mutatja sebeit Tamásnak

Diagnózis

Pszoriázis (pikkelysömör) - krónikus bőrbetegség. A hámsejtek érési folyamata felgyorsul, körülbelül felére rövidül, ezáltal az adott felületen viasszerű pikkelyképződéssel járó, nagyméretű elszarusodás következik be, alatta pedig foltokban begyullad a bőr. Az elszarusodott bőr rugalmatlan, így gyakran bereped és vérzik. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a betegség genetikai eredetű (öröklődik), nem gyógyítható, csupán ideig-óráig tünetmentesíthető különböző kezelésekkel.

Kiterjedése: kézfejeken, tenyereken, ujjakon, lábfejen, talpakon, könyökökön

Próbált gyógymódok: 

01. Flucinar-os szteroid- és kátrányalapú kenőcsök használata éveken át. Eredmény: pillanatnyi javulás, a betegség visszahúzódása. Mivel a kezelés csak a tünetekre hatott, ill. sosem sikerült elég következetesen végigcsinálni, a betegség mindig kiújult.

02. Homeopátiás kezelés: ismeretlen eredetű folyadék és kis drazsék naponként többszöri alkalmazása a homeopata utasításainak megfelelően. Eredmény: mérgezés (túladagolás), a betegség kb 30%-kal súlyosbodott, eddig ép helyekre is kiterjedt (ujjak, csukló, lábfej). 

03. Maria Treben féle teakúra és diéta egy hónapon át: csokoládé, kakaó, alkohol száműzése a mindennapokból. Eredmény: különösebb hatást nem mutatott (az édesség megvonása javította az önérzetet).

04. Gyengébb, majd koncentrált Neotigason kúra egy-egy hónapig. Eredmény: a betegség kisarányú enyhülése, bursitis (izületi gyulladás) a bal könyökön egy hónapon át. Ezen kívül bőrszárazság (száj, orr) és ebből eredő nehezen elállítható vérzések. A gyulladás elvonulásakor a pikkelysömör eltűnt a könyökről, majd kis idő múlva visszatért.

05. Egyéb próbálkozások: rengeteg féle különböző olcsó és drága kenőcs/krém kipróbálása, antiallergén szappan, a beteg testrészek kímélése, munkavégzésnél kesztyű használata stb...  

János=Tamás

Az éveken át tartó, a gyógyulást közel sem eredményező kudarcos kezelések után, az alany köszöni minden kedves orvos/nem orvos, családtag/nem családtag, barát/nem barát segítő szándékát, de most már egyedül csak magába, ill. magán keresztül Jézus Krisztus felé kíván fordulni (mindemellett a bőr felpuhítására, lehetőleg mindenfajta hatóanyagot nélkülöző krémeket alkalmaz). 

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.05.12. 12:58 B_Jano

175. nap, szerda

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulok.blog.hu/api/trackback/id/tr401996067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garantáltan eredményes, többezer éves kúra és gyógyhatású készítményei egyenesen a harmadik égből.

Pro:

"Fiam, az ÉN SZAVAIMRA figyelmezz, az ÉN BESZÉDIMRE hajtsad füledet. Ne távozzanak el a te SZEMEIDTŐL, tartsd meg ezeket a te ELMÉDBEN. Mert ÉLETök ezek azoknak, a kik megnyerik, és EGÉSZ TESTÖKNEK EGÉSZSÉG. Minden féltett dolognál jobban ŐRIZD MEG SZÍVEDET, mert abból indul ki minden élet. Vesd el tŐled a SZÁJ HAMISSÁGÁT, és az ajkak álnokságát távoztasd el magadtól. A te SZEMEID ELŐRE NÉZZENEK, és szemöldökid egyenest magad elé irányuljanak. Egyengesd el LÁBAID ÖSVÉNYIT, s minden te útaid ÁLLHATATOSAK legyenek. Ne térj jobbra, se balra, FORDÍTSD EL a te lábadat a gonosztól." (Példabeszédek 4:20-27)

Kontra:

"Fussatok ki Babilonból, és kiki mentse meg az ő lelkét, ne veszszetek el az ő gonoszságáért, mert az Úr bosszúállásának ideje ez, megfizet néki érdem szerint. Arany pohár volt Babilon az Úr kezében, a mely megrészegíté ez egész földet; nemzetek ittak az ő borából, azért bolondultak meg a nemzetek. Hamar elesett Babilon és összeomlott, jajgassatok felette, kössétek be balzsammal az ő SEBÉT, hátha meggyógyul! GYÓGYÍTOTTUK BABILONT, DE NEM GYÓGYULT MEG. HAGYJÁTOK EL ŐT, és menjünk kiki a maga földére, mert az égig hatott az ő ítélete, és felemelkedett a felhőkig. Kihozta az Úr a mi igazságainkat, jertek és BESZÉLJÜK MEG SIONBAN az Úrnak, a mi Istenünknek dolgát." (Jeremiás 51:6-10)

Pro: "Mert arra hívattatok el; hiszen Krisztus is szenvedett érettetek, néktek PÉLDÁT HAGYVÁN, hogy az Ő NYOMDOKAIT kövessétek: A ki bűnt nem cselekedett, sem a SZÁJÁBAN ÁLNOKSÁG NEM TALÁLTATOTT: A ki szidalmaztatván, viszont NEM SZIDALMAZOTT, szenvedvén NEM FENYEGETOZÖTT; hanem HAGYTA AZ IGAZSÁGOSAN ÍTÉLŐRE: A ki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az IGAZSÁGNAK ÉLJÜNK: a kinek SEBEIVEL GYÓGYULTATOK MEG." (1Péter 2:21-24)

Kontra:

"Haszontalan ember, hamis férfiú, a ki ÁLNOK SZÁJJAL JÁR, A ki HUNYORGAT SZEMEIVEL; LÁBAIVAL SZÓL, és UJJAIVAL JELT ÁD. ÁLNOKSÁG van az ő szívében, GONOSZT FORRAL minden időben, háborúságot indít. Annakokáért hirtelen eljő az ő NYOMORÚSÁGA, gyorsan megrontatik, s NEM LESZ GYÓGYULÁSA." (Példabeszédek 6:12-15)

Pro:

"És elméne Naámán lovaival és szekereivel, és megálla az Elizeus házának ajtaja előtt. És külde Elizeus követet ő hozzá, mondván: MENJ EL és FÜRÖDJ MEG hétszer a JORDÁNBAN (jelentése: "alázuhog"), és MEGÚJUL A TE TESTED, ÉS MEGTISZTULSZ. Akkor MEGHARAGUVÉK Naámán és elment, és így szólt: Íme ÉN AZT GONDOLTAM, hogy kijő hozzám, és előállván, segítségül hívja az Úrnak, az ő Istenének nevét, és kezével megilleti a beteg helyeket, és ÚGY gyógyítja meg a kiütést. Avagy nem jobbak-é Abana és Párpár, Damaskus folyóvizei Izráel minden vizeinél? Avagy nem fürödhetném-é meg azokban, hogy megtisztuljak? Ilyen módon megfordulván, nagy HARAGGAL ELMENT. De hozzá menének az ő szolgái, és szólának néki, mondván: Atyám, ha valami NAGY DOLGOT mondott volna e próféta neked, avagy nem tetted volna-é meg? Mennyivel inkább, a mikor CSAK azt mondja, hogy FÜRÖDJ MEG és MEGTISZTULSZ? Beméne azért a Jordánba, és belemeríté magát abba hétszer az ISTEN EMBERÉNEK BESZÉD SZERINT, és MEGÚJULT az ő teste, mint egy kis gyermek teste, és MEGTISZTULT." (2Királyok 5:9-14)
süti beállítások módosítása