Projekt

Alany: Borsos János képzőművész

Tárgy: az alany megbetegedett testrészei 

Koncepció: A bibliai hitetlen Tamás történetén alapuló festészeti kánon -Krisztus megmutatja sebeit Tamásnak- jelenkori átírata. Az alap történetben a cselekmény következménye, hogy Tamás hívővé válik. Itt az alany, János szeretné mindezt átélni és ezáltal meggyógyulni. Ezért Krisztus sebeit keresi sajátjaiban azzal a hittel, hogy egy napon megtalálja.

Médium: a hagyományos olaj-vászon technika helyett a beteg testrészek (csak a kezek) naponkénti beszkennelése és ezen a blogon való közzététele. 

Idő: A mozdulatsor naponkénti ismétlése 2009.11.18-tól a betegség eltűnéséig és a gyógyult testrészek bemutatásáig tart.

Krisztus mutatja sebeit Tamásnak

Diagnózis

Pszoriázis (pikkelysömör) - krónikus bőrbetegség. A hámsejtek érési folyamata felgyorsul, körülbelül felére rövidül, ezáltal az adott felületen viasszerű pikkelyképződéssel járó, nagyméretű elszarusodás következik be, alatta pedig foltokban begyullad a bőr. Az elszarusodott bőr rugalmatlan, így gyakran bereped és vérzik. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a betegség genetikai eredetű (öröklődik), nem gyógyítható, csupán ideig-óráig tünetmentesíthető különböző kezelésekkel.

Kiterjedése: kézfejeken, tenyereken, ujjakon, lábfejen, talpakon, könyökökön

Próbált gyógymódok: 

01. Flucinar-os szteroid- és kátrányalapú kenőcsök használata éveken át. Eredmény: pillanatnyi javulás, a betegség visszahúzódása. Mivel a kezelés csak a tünetekre hatott, ill. sosem sikerült elég következetesen végigcsinálni, a betegség mindig kiújult.

02. Homeopátiás kezelés: ismeretlen eredetű folyadék és kis drazsék naponként többszöri alkalmazása a homeopata utasításainak megfelelően. Eredmény: mérgezés (túladagolás), a betegség kb 30%-kal súlyosbodott, eddig ép helyekre is kiterjedt (ujjak, csukló, lábfej). 

03. Maria Treben féle teakúra és diéta egy hónapon át: csokoládé, kakaó, alkohol száműzése a mindennapokból. Eredmény: különösebb hatást nem mutatott (az édesség megvonása javította az önérzetet).

04. Gyengébb, majd koncentrált Neotigason kúra egy-egy hónapig. Eredmény: a betegség kisarányú enyhülése, bursitis (izületi gyulladás) a bal könyökön egy hónapon át. Ezen kívül bőrszárazság (száj, orr) és ebből eredő nehezen elállítható vérzések. A gyulladás elvonulásakor a pikkelysömör eltűnt a könyökről, majd kis idő múlva visszatért.

05. Egyéb próbálkozások: rengeteg féle különböző olcsó és drága kenőcs/krém kipróbálása, antiallergén szappan, a beteg testrészek kímélése, munkavégzésnél kesztyű használata stb...  

János=Tamás

Az éveken át tartó, a gyógyulást közel sem eredményező kudarcos kezelések után, az alany köszöni minden kedves orvos/nem orvos, családtag/nem családtag, barát/nem barát segítő szándékát, de most már egyedül csak magába, ill. magán keresztül Jézus Krisztus felé kíván fordulni (mindemellett a bőr felpuhítására, lehetőleg mindenfajta hatóanyagot nélkülöző krémeket alkalmaz). 

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2010.06.12. 11:25 B_Jano

206. nap, szombat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulok.blog.hu/api/trackback/id/tr352130467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása